Skip to content

Chemia w kuchni – dzięki czemu mielone mięso jest bardziej zdrowe ad 7

2 miesiące ago

293 words

Tak więc, jeśli jedna trzecia czerwonego mięsa w diecie zostałaby zastąpiona przez mięso przygotowane przez ekstrakcję tłuszczu, poziom cholesterolu w surowicy może być obniżony nawet o 0,16 do 0,18 mmol na litr (6 lub 7 mg na decylitr). Ponadto zmniejszyłoby się całkowite pobranie cholesterolu i całkowity procent kalorii pochodzących z tłuszczu, co mogłoby obniżyć poziom cholesterolu w surowicy o dodatkowe 0,03 do 0,05 mmol na litr (1 do 2 mg na decylitr). Ogólnie rzecz biorąc, ta niewielka zmiana w diecie mogłaby spowodować obniżenie średniego poziomu cholesterolu w surowicy o 0,18 do 0,23 mmol na litr (7 do 9 mg na decylitr). W stosunkowo dużej grupie populacyjnej w ciągu kilku lat spadek ten może mieć istotny wpływ na występowanie chorób sercowo-naczyniowych. Ta technika przygotowywania mięsa została opracowana w kuchni przez kogoś, kto lubi dobre jedzenie. Ci, którzy chcą skorzystać z tej procedury we własnych kuchniach, uznają ją za prostą i niedrogą. Jednak wielu Amerykanów preferuje wygodę fast foodów, które oferują oddychanie w zatłoczonych planach i ulgę dla pracujących rodziców. Firmy zajmujące się żywnością i sieci fast-food mogłyby prawdopodobnie zwiększyć tę technikę, aby wyprodukować wiele zdrowych fast foodów i innych produktów.
Finansowanie i ujawnianie informacji
Jesteśmy wdzięczni Kathryn Small za jej pomoc i wdzięczne uznanie, że kuchnia może być laboratorium. Jesteśmy także wdzięczni Cynthii Curry za jej pomoc w pomiarach lipidów oraz Margaret Gibbons i Irene Miller za pomoc w przygotowaniu manuskryptu.
Author Affiliations
Z Departamentu Biofizyki, Housman Medical Research Center, Boston University School of Medicine, 80 E. Concord St., Boston, MA 02118-2394, gdzie prośby o przedruk należy kierować do Dr. Small.

[przypisy: kręcenie hula hop efekty, stopa konsko szpotawa, asymetria ułożeniowa ]

0 thoughts on “Chemia w kuchni – dzięki czemu mielone mięso jest bardziej zdrowe ad 7”